Tur till Öland och solen lockade fram grillusten


 
Vilket regnande det har varit. Kors i taket men idag har det varit uppehåll och solen har faktiskt visat sig. I söndags efter att ha bevittnat den kanske regnigaste midsommarhelgen någonsin styrde vi kosan först mot Kalmar och Leos lekland, sedan till Öland för att äta oss tokmätta på kroppkakor från Arontorp. Som om inte det var nog tog vi oss en fika på mysiga Gårdby Kafé. Kaffe och en bit chokladfudge med saltlakrits och hallon. Jätte-, jättegod!!
Trots alla dessa matintag under dagen knorrade det ändå i våra magar när kvällen kom, och med tanke på att det då dessutom var högsommarvärme och solen gassade, åkte grillen fram och vi tillagade:
Grillade kycklingfiléer, god sås, kryddsmör och ugnsbakade färskpotatisar
Halvera ca 800g kycklingfiléer. Lägg i marinad.
Ställ in tvättad färskpotatis, som kryddats med salt och knosade vitlöksklyftor och rullats i olja, i ugn på 150 C i ca 30 minuter.
Gör en sås på gräddfil, vitlök, gräslök, hackade soltorkade tomater, salt och peppar.
Grilla kycklingen och servera med potatis, sås, smör (kvar från dagen innan då färsbiffar stod på menyn) samt en sallad, gjord efter ditt tycke och smak.
Hoppas det smakar! ♥

Kommentarer