Tur till Öland och solen lockade fram grillusten
Vilket regnande det har varit. Kors i taket men idag har det
varit uppehåll och solen har faktiskt visat sig. I söndags efter att ha
bevittnat den kanske regnigaste midsommarhelgen någonsin styrde vi kosan först
mot Kalmar och Leos lekland, sedan till Öland för att äta oss tokmätta på
kroppkakor från Arontorp. Som om inte det var nog tog vi oss en fika på mysiga
Gårdby Kafé. Kaffe och en bit chokladfudge med saltlakrits och hallon. Jätte-, jättegod!!
Trots alla dessa matintag under dagen knorrade det ändå i
våra magar när kvällen kom, och med tanke på att det då dessutom var
högsommarvärme och solen gassade, åkte grillen fram och vi tillagade:
Grillade kycklingfiléer, god sås, kryddsmör och ugnsbakade färskpotatisar
Halvera ca 800g kycklingfiléer. Lägg i marinad.
Ställ in tvättad färskpotatis, som kryddats med salt och
knosade vitlöksklyftor och rullats i olja, i ugn på 150 C i ca 30 minuter.
Gör en sås på gräddfil, vitlök, gräslök, hackade soltorkade
tomater, salt och peppar.
Grilla kycklingen och servera med potatis, sås, smör (kvar
från dagen innan då färsbiffar stod på menyn) samt en sallad, gjord efter ditt
tycke och smak.
Hoppas det smakar! ♥

Kommentarer
Skicka en kommentar