fredag 19 juni 2015

Lite asiatisk inriktning på middagen



 
Ja en massa fina och goda saker hade våra gäster med sig när de anlände. Bla denna fina låda med diverse kryddor. Passar perfekt, tack! ♥


 
Innan maten bjöds de på Strawberry daiquiri. Till fyra glas behöver du:
 
500 g frysta jordgubbar
Sockerlag (görs genom att sjuda 1 dl socker och 1 dl vatten till simmig konsistens)
1 1/2 dl pressad lime
2 dl ljus rom
 
Mixa alla ingredienser till slät konsistens och häll upp i glas och servera direkt


 
Till förrätt blev det en syrlig räkcocktail. Den gör du genom att blanda 1 paket mango i bitar (som tinats), 100 g hackade räckor, 1 burk musslor i vatten (hackade), 1 pressad vitlöksklyfta, saft och skal från 1/2 lime, 1 dl hackad bladpersilja, chiliflakes, salt och svartpeppar. 
 
Lägg upp i glas och servera med naanbröd.


 
Varmrätten är inspirerad av de Vietnamesiska kycklingbenen i senaste numret av Allt om mat 
 
Till ca 8 p behöver du:
 
2 kg kycklingben
 
Marinad:
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
4 msk rapsolja
2 msk risvinäger
3 msk ljus soja
4 msk hoisinsås
2 msk stark chilisås
1 msk honung
 
Blanda alla ingredienser till marinaden. Klipp eller skär bort skinnet från kycklingbenen. Marinera kycklingen minst tre timmar.
 
Stek i  150 C ca en timma. Ös då och då.
 
Nudelsallad 4p
 
Gör en dressing på:
1 pressad lime
2 msk ljus oja
2 tsk fisksås
2 msk hoisinsås
1 msk sweet chilisås
1/2 hackad persilja
1 pressad vitlöksyfta
salt och peppar
 
Blanda alla ingredienser
 
Strimla en rödlök och en paprika. Hacka 2 dl blandade salladsblad. Koka risnudlar enligt anvisning. Blanda nudlar, grönsaker och dressing.
Lägg upp på ett fat tillsammans med kycklingbenen och avsluta med att strö rostade cashewnötter över.
 
Det verkar bli som utlovat, en regnig midsommarafton. Så det blir nog enligt förslag från dottern - att ta fram plastgranen och pynta med svenska flaggor.
 
Ha en fin dag, vart du än är - regn eller sol...
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar