Fiskpaket och pulled chicken. Delar av helgen som gick


 
Ja vi tar väl helgen från början...
 
Barnen hade varsin övernattningskompis i fredags och med en av kompisarna följde föräldrar tillika våra vänner. Tiden styrde val av maträtt och då fick det bli grillade fiskpaket. Tillfällig förvirring på ICA gjorde att jag missade att handla annan fisk än lax, men det funkade rätt ok ändå. Så här gjorde jag mina paket:
 
Fiskpaket, 4 v & 4 b
 
Koka exempelvis en påse med sparrispotatisar. Låt svalna. Tina fisk och musslor, om du har dessa i frysen. Lägg ut ett folie ark per person. Börja med lite olja. Lägg sedan potatis, skuren i mindre bitar, rödlöksbåtar, färsk sparris, sockerärtor, färska tomater, fisk och musslor. Krydda rikligt med salt, peppar och citronpeppar. Avsluta med en liten klick smör. Stäng paketen och grilla ca tio minuter, halva tiden indirekt.
 
Gör en sås på lika delar crème fraiche, majonnäs, hackad färsk dill, senap, citronpeppar och salt.
 
Omdömet "jättegott" fick denna rätt av sonens kompis. Perfekt! 




 
Vi har även hunnit fira svärfar, hängt i deras sommarbostad och lekt med denna vita ulliga sötnos.


 
Söndagens frukost bestod av planering av veckans måltider, detta tillsammans med en kopp kaffe och omelett. Perfekt start på dagen. Omeletten gör du superenkelt genom att slå två ägg med två msk grädde. Krydda med salt och peppar. Stek i smör och olja på medelhög värme. Servera med riven ost och lite grönsaker.
 
Planeringen resulterade bla i:
 
Fläskkotletter
Raggpannkaka
Pasta med dillpesto
mm...



 
Vår söndagsmiddag får avsluta denna bildkavalkad. Och vilken middag sen. Det godaste på bra länge. Receptet har jag hämtat från www.56kilo.se
 
Pulled chicken
 
Bryn ca 800 g kycklinglårfiléer i smör. Krydda med salt och peppar. Tillsätt två klyftade gula lökar och två hackade vitlöksklyftor. Låt bryna med några minuter.
 
Lägg kyckling och lök i en lergryta (som blötlagts en stund innan) Slå ca 4 dl BBQ-sås och 1 dl vatten över. Blanda runt.
 
Sätt in i ugn på 120 C i ca tre timmar. Innan servering dra isär köttet med två gafflar. Servera förslagsvis rostade rotfrukter, rösti, sallad, guacamole och aioli till.
 
Verkligen super, super gott. Blev rätt mycket kött över, så det åkte in i frysen och blir en perfekt middag en annan dag. 
 
I grova drag var det helgen som gick.
 
Nu har vi påbörjat skolavslutningsveckan. Den framkallar alltid så härliga känslor. Sommaren är på G och även semestern.
 
Nu dags att ta tag i middagen - planeringen säger att det är fläskkotletter som ska tillagas.
 
Bara att sätta fart. Ha en fin måndagskväll!
 
 
 

Kommentarer