Systrarna Eisenmans svenska sommarpesto med Prima pasta
Här kommer recept på en annorlunda variant på pesto. Fräscht
och gott, men kanske tog solrossmaken över lite, enligt mitt tycke.
Systrarna Eisenmans svenska sommarpesto med Prima pasta
1 dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
50 g vällagrad hårdost,
t ex präst- eller västerbottenost
½ dl rostade solroskärnor
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk färskpressad citronsaft
1 tsk rivet citronskal
ca 1 ¼ dl rapsolja
salt och peppar
Gör så här:
Kör dill, gräslök, vitlök, ost, solroskärnor, citronsaft och
citronskal i en matberedare till en smulig massa. Fortsätt mixa och tillsätt
olja i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar. Koka upp pastan efter
instruktionerna på förpackningen. Sila bort vattnet från pastan och blanda med
peston.
Koka pasta enligt anvisning, blanda ner peston precis innan
servering. Servera rätten precis som den är eller tillsammans med något
kallskuret – och självklart en god sallad.
Smaklig spis!

Kommentarer
Skicka en kommentar