Rådjursbiffar med bakad sötpotatis, gräddsås, vitlökssås och kryddsmör


 
Hade bara ingen lust att åka och handla middagsmat på midsommardagen utan valde att ta en koll i kyl och frys och låta innehållet där styra vad det skulle bli till middag. Man kan väl säga som så, det gick ingen direkt nöd på oss
Ostfyllda rådjursbiffar med alla möjliga smarriga tillbehör
Blanda 400 g rådjursfärs med 1 ägg, 1 skvätt grädde, viltkrydda, pepparmix, salt och peppar. Forma till lagom stora biffar, gör en fördjupning i varje och lägg i en bit Saint Agyr. Stäng igen, fixa till formen och bryn i smör, kanske 5 minuter på varje sida. Plocka upp och lägg i form täckt med folie och låt stå på eftervärme i ugnen under tiden du gör en sås genom att vispa ur pannan med grädde och lite vatten. Smak sätt med soja, köttbuljong och gelé. Red eller låt koka ihop.
Stick ett par hål i varje sötpotatis, lägg i en ugnsfast form. Baka i 150 C ca 30 minuter.
Gör ett kryddsmör på 100 g smör, pepparmix, vitlök, gräslök och salt. Lägg i en form eller rulla in i bakplåtspapper. Förvara i kyl tills det är dags att servera.
Servera biffarna med aioli (hade en skvätt i en burk som jag hottade till med lite chili och viltkrydda), gräddsås, bakad potatis med en klick smör i och lite sallad.
Smaklig måltid! ♥

Kommentarer