Ovala köttbullar




 
Skojade till det lite igår och gjorde ovala köttbullar, kul tyckte någon ”amen varför??” tyckte en annan. Saker behöver väl inte alltid vara som de alltid ha varit? Plockade ihop resterna från gårdagens salladsmåltid och av det och lite annat blev det en:
Örtig pastasallad med heta ovala köttbullar
Koka fullkornspasta enligt anvisning. Häll av, skölj med kallt vatten och krydda med valfria kryddor.
Blanda 400 g färs med 1 ägg, 2 msk hoisinsås, chilimix/chiliflakes/sambal, peppar och salt. Forma till ovala bullar, eller i en annan form. Stek i olja runt om i rätt het panna. Lägg i en ugnsfastform och låt steka klart i ugnen på ca 100 C.
Blanda sallad, tomater, gurka, fetaost, rödlök och pasta i en skål. Tillsätt en örtig vinägrett. Blanda och häll upp på ett fat. Lägg på bollarna och klicka över såsen, i mitt fall var även den rester från gårdagen (ajvarsåsen).
Ät och njut!  
Önskar er den bästa tänkbara starten på helgen!

Kommentarer