Snabbgrillade halverade kycklingbröstfiléer





 
Det enkla är ofta det goda. Och det fick känneteckna kvällens middag som till viss del bestod av halverade, snabbgrillade kycklingfiléer.
 
Slutade tidigt och använde all överbliven tid åt att köra bil - hit och dit, fram och tillbaka. Men jag gillar det - skjutsa till golf betyder att man har någon som vill göra något, hämta hos en kompis betyder att man har någon som har en vän att leka med. Hur kan det vara jobbigt att vara en del i den logistiken?
 
Väl hemma tändes grillen. Halverade kycklingfiléer marinerades i "köpemarinad" samma marinad penslades på majskolvar. Detta grillades och serverades med lök bakade på folie tillsammans med vitlök och honung, en blandsallad, potatisklyftor och Lomanders bea.
 
Våra glas fylldes med favvo-vinet Kleine Zalze, som jag första gången avnjöt på min systers studentskiva, som det känns som det var evigheter sedan vi firade.
 
Systembolaget säger:
Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, svarta vinbär, lakrits, mynta, choklad och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.
 
Så gott och mustigt, man njuter av varje sipp...   


 
Vår lilla prinsessa ska i morgon delta i den parad som går genom vår småstad och som blir en del i invigningen av marknaden. Sedan ska de visa upp sin dans som de tränat på en hel termin. Jag har fått se små glimtar men inte hela numret, för det är ju hemligt! I morgon klockan strax innan 11 är det dags. Svarta brallor, rosa töja och lockigt hår har de enats om att ha. Så i natt försöker den lilla dansösen sig på att sova med papiljotter. Efter lite knorrande tror jag nu att John blund har kommit Zzzz....
 
Hoppas er helg börjat på bästa sätt!
 

Kommentarer