Grillade öppna, typ, hamburgare








 
Efter en skön fredagseftermiddag som bestått av både hårt arbete, en kall öl på en solig och sommarvarm altan med arbetskamrat, make och granne och faktiskt väldigt lite tid i köket kunde vi rätt sent njuta av svulstiga, smakrika och välfyllda färsbiffar.
 
Vill du testa något riktigt gott att lägga på grillen, så gör du dessa:
 
Fyllda, grillade färsbiffar, 4p
 
Forma 800g blandfärs till fyra lika stora bollar. Använd ett glas med lagom stor botten för att göra en fördjupning som du fyller med brynt gul och röd paprika, gul lök och hackad vitlök. Detta smaksätts med chiliflakes, salt och peppar. Fyll färsbollarna med fräset och hackade marinerade kronärtskockor. Krydda bollarna med salt och  peppar. Linda två baconskivor runt varje boll. Slå ca 1 msk BBQ-sås över och en skiva cheddarost. Grilla indirekt i ca 45 minuter, dvs ej över glöd och med lock på.
 
Servera exempelvis med BBQ-sås, vitlöksdressing och en sallad som i vårt fall innehöll blandade blad, tomater och nektariner.
 
Håller mina tummar och tår att lördagen gör lika gott för kropp och själ som fredagen.
 
Sov gott!
 
♥ 

Kommentarer