Inspirerad av våren

 
På denna sena frukost, bestående av kaffe, stekt ägg, ost och avocado stod jag mig på tills det var dags att njuta av kvällens fräscha middag.









 
Våren har gett inspiration till kvällens middag som bestod bla av kallt marinerat kött, varm potatis och grön sås.
 
Marinerat ytterfilé och varma potatisar, ca 4p
 
Köttet
Putsa ca 600 g fläskytterfilé. Krydda med salt och peppar och bryn i smör. Lägg i ugnsfast form, sätt in en termometer i köttets tjockaste del. Ställ in i 125 C tills köttet nått en innertemperatur på 68 C. Låt vila i folie, ca 30 min. Gör en marinad på skal och saft av en halv citron, 1 dl olivolja, 1/2 pressad vitlöksklyfta, salt och peppar. Skär köttet i tunna skivor, ringla nästan all marinad över. Spara resten till servering.
 
Potatis
Lägg önskad mängd delikatesspotatis på en plåt, klädd med bakplåtspapper. Ringla olja över och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugn på ca 175 C i 30 min. Lägg några av potatisarna i mindre ugnsformar och strö bitar av manchego och kapris över. Salta och peppra. Gratinera tills de fått fin färg.
 
Såsen
Mixa 1 äggula, 1 dl riven parmesan, 1/2 vitlöksklyfta, 1 tsk senap och 2 dl basilika. Tillsätt 1 dl olivolja droppvis under tiden mixern går. Smaka av med salt. Eventuellt behövs såsen spädas med lite vatten innan servering.
 
Servera kött, potatis och sås tillsammans med en sallad och vitlöksbröd. 
 
En vårig middag, som gör sig fin, fin på de kommande student- och skolavslutningsbufféerna.
 
Önskar er en skön söndagskväll!!
 
 
 
 

Kommentarer