En dag fylld med positiv energi - och godsaker






 
Idag har vi ännu en gång utvecklat vårt arbetslag utanför jobbets fyra väggar. Det är så värdefullt. Efter en timma i bil fick vi avnjuta en fantastiskt god lunch på Stufvenäs Gästgifveri utanför Kalmar. Efter den goda lunchen blev vi bjudna på gott kaffe och de godaste bakelserna jag någonsin ätit av arbetskamraten som bor på  Wärnanäs Gods. Och vilket ställe sedan att bo på. Denna historiska plats med spännande historier som sträcker sig från 1800-talet fram till nutid. Fikat intog vi i det kinesiska lusthuset - bara en sån sak. Den engelska parken är öppen för allmänheten. Ta med familjen och åk dit en ledig dag.
 
Vi blev lovade receptet på dessa läckra bakelser med smak av jordgubbar, rabarber och maräng. Återkommer med det  - lovar!




 
Lite senare än vanligt kom jag sen hem till familjen. Den bästa av känslor...
 
Känner inte alls för att handla och veckoplanera denna vecka, visst kompletterat med frukt och yoggi har jag gjort men inte mer än det. Lagar mat av det som finns i frysen. Så - i kväll blev det triss i färs. Tredje kvällen på raken åt familjen alltså färs till middag. Det verkar dock inte som att någon mer än jag noterade detta. ☺
 
Njutningsfullt åt alla av:
 
Baconlindade järpar med  tzatziki
 
Blanda ca 500 g färs med 1/2 pressad vitlöksklyfta, 1 msk hackade soltorkade tomater, 1 tsk söt senap, 1 finhackad gul lök, chiliflakes, salt och peppar.
 
Forma till ca 6 järpar och linda en baconskiva runt. Grilla direkt och sedan indirekt tills de är genomstekta.
 
Servera med tzaziki som gjorts på riven gurka, gräddfil, majonnäs, vitlök, salt och peppar.
 
Smaklig måltid!
 

Kommentarer