Ola Lauritzon och Ulrika Davidsson får stå för middagsinspirationen







För att skapa lite mer middagsstruktur och mindre sockersug kör vi nu denna boks veckomenyer rakt upp och ned. Äter ju allt som oftast lågkolhydratskost men genom att planka deras upplägg slipper vi under några vckor att själva tänka ut vad som ska lagas.

Häng på om ni är sugna... 


Frukost 1p:
Bärsmoothie
Mixa 1 dl yoghurt med hallon och blåbär.


Lunch 1p:

Fetaostsallad
2 dl blandad sallad, 1/2 rödlök, 1/2 äpple, 1/2 burk fetaost, 1/2 tomat, lite pressad citron och olivolja.



Middag 4p:

Ugnsbakad kyckling med salsa verde
Marinera 4 kycklingfiléer i 1 msk olivolja, 1 msk balsamvinäger, 1 tsk basilika, salt och pepper. Stek sedan i 175 C ca 20 min.
Lägg 1 dl cashewnötter, 1/2 kruka basilika, 3 persiljekvistar, 3 dill kvistar i en matberedare. Pressa saften från en halv citron över. Tillsätt sedan 2 msk olivolja och mixa till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
Fördela salladen och chèvren, strö över granatäppelkärnor. Lägg på kycklingfiléerna och toppa med salsan.

I morgon blir det skinka med legymsallad till lunch och räkpaj till kvällsmat...


Kommentarer