Kycklingspett med jordnötssås
Dag 4
Frukost: Bärsmoothie
Lunch: Rester från gårdagens korv
Middag 4 p:
Kycklingspett med jordnötssås
Fixa till kycklingspett, ni vet - skär tjocka strimlor av 4 st kycklingfiléer, trä på spett. Gör en marinad av 1 vitlöksklyfta, 1 tsk riven ingefära, 2 msk ljus soja, 1 msk sesamolja, 1 msk sesamolja, 1 msk sesamfrö, 1 tsk rapsolja, salt och peppar. Låt spetten marinera i minst 20 minuter.
Lägg blandade grönsaker på pappersklädd ugnsplåt. Ringla olja över och smaka av med salt och peppar. Stek i ugnen i 25 minuter och kycklingen ca 15 minuter.
Servera med egengjord jordnötssås eller färdig på burk. Fixade även till en vitlökssås eftersom jag inte är så förtjust i jordnötssås och G är allergisk.Vi fick oplanerat middagsbesök och festade till med ett glas MYCKET gott vin till. Gallo Zinfandel. Läs om vinet HÄR. Kraftig god smak.
Det sista i vinglasen sköljdes ner med en bit 70%-ig choklad med bitar av pistagenötter. Även den MYCKET god. Rätt najsig torsdagskväll.

Kommentarer
Skicka en kommentar