Vad man kan göra av en saltrulle

 
Hittade två små saltrullar i frysen av mitt fina rådjur. Frågade min kära jägarvän vad man kunde ha dessa styckningsdetaljer till. Fick till svar – pålägg. Tinade var de lika vackra som filéer men inledde ändå projekt tillagning som passar för detaljer som kräver annan behandling. Oj, oj vilka små goda aptitretare det blev…
Marinerad saltrulle på kavring
Koka upp vatten tillsammans med en massa goda kryddor, färska örter, vitlök och buljong. Sjud saltrullarna i ca 4 timmar. Gör en marinad på vitlök, chili, citron, örter och några droppar honung. Marinera gärna över natten.
Vid servering smörstek kavring. Låt svalna något. Lägg en klick Philadelphiaost på varje skiva, tunna skivor av saltrulle, friterad rödlök, soltorkade tomater, lite honung och nymald svartpeppar.
Vilken hit detta blev – mina gäster bad om ombackning. Tummen upp för det!

Kommentarer