Soltorkade tomater


 
Denna "hemmasemester" har gett tid till lite avkopplande kökspyssel. Hittade ett recept i senaste numret av Allt om mat på hemmagjorda soltorkade tomater - nu torkades de inte alls i solen utan i ugnen. Men hur många tomater av de vi köper på "ICA" har torkats i solen?
 
Så här gör du egna
 
Soltorkade tomater
 
Skölj 1 kg småtomater, halvera, lägg med snittytan uppåt på en pappersklädd plåt. Fördela färska, rivna basilikablad, timjankvistar och några halverade vitlöksklyftor. Ringla olivolja över samt krydda med salt.
 
Ställ in i ugn på 100 C och låt stå i ca 4 timmar.
 
Låt tomaterna svala, lägg ner i väl rengjorda burkar (ta gärna med örter och vitlökar) fyll upp med god olivolja.
 
Förvara i kylskåp.
 
Dessa tomater kan du använda till allt, verkligen. Som tillbehör till grillat, till ett par skivor god parmaskinka och parmesanost, till de rostade rotsakerna...
 
 

Kommentarer