Gratinerade skaldjur, fyllda färsbullar och annat gott








 
Vilken härlig kväll vi hade igår, god mat och dryck blandades med oändliga samtalsämnen. Lägg sen till en massa skratt och barn som fann varandra och hade kul tillsammans och badade långt efter mörkrets inbrott.
 
Härlig energi!
 
Detta bjöds våra gäster på
 
Förrätt:
 
Gratinerade skaldjur
 
Halvera en havskräfta per person. Mosa gorgonzola med lite crème fraiche, salt och peppar. Lägg oströran på kräfthalvorna. Lägg på en plåt.
 
Fördela ut grönmusslor och smula riven parmesanost som blandats med persilja över.
 
Gratinera i 225 C ca 10 minuter.
 
 
Varmrätt:
 
Fyllda köttbullar med varm sallad
 
Köttbullar se HÄR
 
Salladen görs genom att gratinera halverade endiver toppade med parmesan och lite olivolja i 20 minuter, blanda endiverna med salladsblad, ugnsrostade tomater, oliver och vitlöksfrästa haricots vert.
 
Servera en sås gjord på crème lättfraiche, sweet chilisås, vitlök, grillkrydda, salt och peppar.
 
Dessert
 
Vit chokladparfait, klicka HÄR för recept, med kanderade popcorn och blåbär.
 
Gästerna verkade vara nöjda - och då är jag också nöjd.
 
Nu ska vi snart över till våra fina på andra sidan gatan och mysa - och äta :-)
 
HA en skön lördagskväll!!
 
 

Kommentarer