Grilla, grilla, grilla







Här på vår sida i vårt avlånga land skiner solen och direkt kommer grillsuget fram. Här kommer inspiration från en av semesterns grillningar:
 
Ört- och vitlöksmarinerad karré med rostade grönsaker och basilikasås
 
Köttet:
Skär köttet i lagom stora kuber, skär även rimmat sidfläsk i kuber av samma storlek. Lägg i en marinad gjord på vitlök, blandade örter, citronskal samt saft, olja salt och svartpeppar. Trä upp på spett och grilla.
 
Grönsaker:
Skär exempelvis morötter (tycker dessa knippen med morötter i olika färger är så fina), zucchini och paprika i lagom stora bitar. Krydda med hela vitlöksklyftor, chili, salt, peppar och färsk timjan. Ringla rikligt med olivolja över och rosta i 200 C ca 20 minuter. Kolla så inte paprikan bir bränd.
 
Sås:
Mixa basilikablad, lite olja, örtkrydda och vitlöksklyfta. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
 
Hoppas detta kan inspirera dig - och att avsaknad av måttangivelser inte förvirrar. ☺
 
Trevlig dag!
 


Kommentarer