Torskrygg, brynt smör och pepparrot

 
Alltså det där med brynt smör är bara så gott. Testa även någon gång att vispa det och njut till nybakat bröd. Klicka HÄR för att läsa om när jag serverade vispat brynt smör till Cornbread.
 
Men igår vispades inget smör, utan det bryntes och serverades till en bit torskrygg.
 
Så här gjorde jag:
 
Koka potatis i saltat vatten. Låt broccoli sjuda på svag värme. Lägg en bit torskrygg per person på bakplåtspapper i en ugnsfast form. Krydda med salt och vitpeppar, ringla lite olivolja över.
 
Ställ in fisken i ugn på 100-150 C ca 15 minuter.
 
Lägg önskad mängd smör i en gryta och koka/bryn tills det blidas skum, sänk värmen något och kolla hela tiden. När det börjar bli ljusbrunt ta direkt bort från värmen. Det fortsätter att brynas även efter att grytan avlägsnats från värmen. Kanske får du göra det två gånger  - som jag ☺
 
Lägg upp potatis, broccoli och fisk på tallrikar. Slå rikligt med brynt smör över, rör inte i grytan utan ta av det översta skiktet. Avsluta med lite riven pepparrot och ett varv med saltkvarnen.
 
Gott, gott och lätt, lätt...
 
Kanske inte lika snajsigt upplagt som när vi åt det på restaurang, Anna, men väldigt gott var det! ☺
 
Fredag idag, strålande sol, snart 30 grader varmt, härliga människor på middag i kväll, och en veckas semester ligger framför mig.
 
Ibland är livet liksom lite extra gott att leva, eller hur?
 

Kommentarer