Sticky chiken och ratatouille

 
Alltså våren - den lämnar så fina spår efter sig, och ger oss stunder där vi bara stannar upp och tittar, doftar och är här och nu. Så fint! Ett hus med ett vackert träd i blomning...


 
Ja ni, gårdagens middag fick av barnen betyget underkänt. Vanligtvis brukar de visa stor omtanke om kocken och uttrycka sig milt om man inte gillar det som serveras, men igår - då var det tydligt "mamma - detta var faktiskt äckligt" Bara till att värma lite köttgryta från frysen till dem. Men jag njöt av:
 
Sticky chiken, 4p
 
7 st kycklinglårfiléer
2 dl sweet chilisås
1/2 dl kinesisk soja
2 msk flytande honung
1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad)
1 tsk dijonsenap
1 krm ingefära
pressad juice från en lime
salt och peppar
 
Ratatouille, 4p
 
1 zucchini
1 paprika
1 aubergine
1 dl olivolja
3 finhackade vitlöksklyftor
2 tsk torkad oregano
2 msk socker
1/2 tsk chiliflakes
500 g krossade tomater
1 msk balsamvinäger
2 mozzarellaostar à 125 g
 
Kycklingen:
 
Sätt ugnen på 175 C.
Lägg kycklingen i en smord form. Blanda alla ingredienser och vänd runt dem med kycklingen. Krydda med salt och peppar.
 
Ställ in formen i ugnen i ca 25 min (varmluft). Täck eventuellt med folie.
 
Ratatouille:
 
Skär zucchini, paprika och aubergine i bitar. Värm olja och stek grönsakerna och vitlök under omrörning. Krydda med oregano, salt, socker och chiliflakes.
 
Häll i tomatkross och balsamvinäger. Puttra i ca 20 min, slå eventuellt på lite vatten. Innan servering lägg upp i portionsformar och bryt bitar av mozzarellaosten i varje form. 
 
 Kan lova er att detta smakade gott även värmt i micron, vid lunchen dagen efter.
 
Förresten - har ni testat att hälla upp ett glas mineralvatten och fylla med frysta hallon? Som läsk fast bara väldigt mycket nyttigare.
 
Smaklig måltid!

Kommentarer