Möttes av sommarvärme vid morgonens promenad och kaffet efter kan ni ju bara tänka er så gott det smakade, på altanen i sol som tokvärmde! Gillar denna årstid! Sedan sjönk temperaturen och sommaren var inte längre så påtaglig...
 
Resten av dagen ägnades åt familjebestyr och några sportsliga aktiviteter.
 
När kvällen kom, tändes grillen och vi tillagade:
 
Grillad fläskytterfilé med sparris och citronsmör
 
Skär centimetertjocka skivor av ytterfilén. Banka ut något. Lägg i marinad, jag använde Morbergs allround, helt ok.
 
Skär av den nedersta lite träiga delen på sparrisen. Blanda 50 g smör med rivet citronskal och lite avsaften, blanda och smaka av med salt och peppar.
 
Grilla kött klart och lägg att vila i folie under tiden sparrisen grillas. 
Lägg upp sparrisen på ett fat och klicka över smöret samt riven parmesanost.
 
Servera förslagsvis med kantarellsås, kalla såser, sallad och pommes.
 
Smaklig måltid!
 

Kommentarer