Fiskgryta

 
Åh vilken härlig ledig dag vi hade tillsammans igår. Flera timmars lek på Leos Lekland tillsammans med kompisar, och sedan en shoppingrunda på tu man hand med sonen där vi inhandlade byxor, shorts, toppar och hoodies - allt i föll oss båda i smaken, vilket inte är en självklarhet hos oss.
 
Jag hann även med ett träningspass, grabbarna innebandy och dottern mer kompislek innan vi väl sent slog oss ner vid middagsbordet. Trötta och hungriga avnjöts en:
 
Fiskgryta, 4p
 
Det här behöver du:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 stor morot
1 msk smör
1,5 fiskbuljongtärning
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
salt och vitpeppar
500 g torskrygg
125 g cocktailtomater
1/2 dl hackad dill
 
Så här gör du.
Skala och hacka lök, fänkål och morot. Bryn i smör tillsammans med pressad vitlök, tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt vatten, grädde, buljong och tomatpuré. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Skär fisken i mindre bitar och låt sjuda 5 minuter. Innan servering tillsätt de halverade tomaterna och hackad dill.
 
Verkligen en supergod, och enkel gryta. Kanske något som faller dig i smaken?
 
Önskar dig en underbar fredag, och att solen skiner där du befinner dig!
 
Kram!
 

Kommentarer