torsdag 16 april 2015

Får det lov att vara en typ -pasta carbonara?



 
Här har det avverkats vardagar, och vardagsrätter sedan sist. En av veckans höjdpunkter var en slags pasta carbonara.
 
Så här gjordes veckans första middag, en variant av ovannämnd:
 
Pasta carbonara
 
Hacka och bryn ett paket bacon. Tillsätt en hackad stor gul lök. Bryn tillsammans med bacon på svagare värme. Slå på 3 dl grädde och smaka av med köttbuljong, soja, salt och peppar. Låt puttra några minuter.
 
Jag hittade en urgod, glutenfri bönpasta på ICA som jag serverade till. Testa den! Koktid 5 minuter.
 
Vid servering lägg upp pasta på tallrikar, där efter baconsåsen, kokta gröna ärtor, riven parmesan, nymald svartpeppar och siste men absolut inte minst - en äggula.
Pricken över i! 
 
Hoppas det smakar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar