Lax är fina-fisken


 
Dessa portionsförpackningar med lax är toppen att ha i frysen. Snabbtinade, snabblagade och snabbätna ☺
 
Ugnsstekt lax med stuvad vitkål
 
Tina laxen, skär en skåra i varje bit. Den ska inte gå hela vägen igenom. Krydda laxen med citronpeppar och torkad dill. Fyll skåran med färskost smaksatt med vitlök.
 
Stek i ugn på 175 C, ca 10 minuter. Känn så att fisken känns stum, inte för svampig...
 
Skär tunna strimlor av vitkål, mängd efter antal personer. Bryn i smör. Krydda med salt och peppar. Slå på grädde (ca 3 dl till fyra personer) Tillsätt köttbuljong. Låt stuvningen puttra tills den blivit tjockare i koncistensen. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera lax och stuvning med smörstekt broccoli.
 
Vad tyckte barnen om stuvad vitkål. De gav tummen upp!
 
"Detta kan ha varit det godaste du lagat på länge" - bara att få höra en sån sak gör ju vilken hemmakock som helst lycklig! ☺

Kommentarer