En helg går så fort


 
Så kan ännu en helg summeras, som dottern sa - först blir det måndag, sen är det fredag igen... ligger lite i det.
 
Som vanligt en härlig helg med mycket aktiviteter. I lördags besökte vi min vän C vars man är legosamlare. Vilket himmelrike för sonen och allra helst för kusinen med ett än större intresse och som sa att äntligen har han träffat en person som känner för lego på samma sätt som han. Fint, eller hur?
 
I timmar tittades det runt bland kartonger, byggnader och hemsidor - vi mammor tappade dock fokus efter typ halva tiden och njöt av kaffe och goa samtal i köket i stället.
 
Tack fina ni för att ni tog emot oss! ♥








 
Så lyxigt att komma hem, och bara piffa sig lite och sedan knata bort till vännerna tvärs över gatan. Där bjuds det alltid på så god mat, alltid rätter med fräscha, nya och goda smaker som stämmer så väl ihop med varandra.
 
Mmmm......

 
När vi kom bjöds vi på ett glas vin, med väldigt mycket och häftig smak. Tror vi enades om att det var smaken från ekfat som gav den häftiga känslan. Vinet hette Stoneleigh och finns att köpa på Systembolaget, som skriver så här om vinet: Fruktigt smak med fatkaraktär, inslag av gula äpplen, citrus, nötter och tropisk frukt. 
 
Till detta serverades crostini med jättegod skagenröra.



 
 
Denna röra alltså...suck så god...

 
Visst ser det fantastiskt gott och fräscht ut? Precis som det var!
 
Marinerad fläskfilé och kycklingfilé, hela potatisar i ugn, sallad, varm grönsaksås jättegod och tydligen har receptet hämtats på denna blogg ☺måste vara DENNA sen var det en röra så god så, så god. Har bett om receptet och uppdaterar så snart det levereras. Helt klart en favorit som kommer få göra det grillade sällskap många gånger i sommar.
 
Uppdatering: Röra gjordes på crème fraiche, hackad färsk basilika och hackade soltorkade tomater. Smaka av med salt. Enkelt och så vansinnigt gott!
 
Sen fylldes glasen med ännu ett fantastiskt gott vin, hur lyckas man hitta dessa? Vinet hette Zens´sa, finns på Systembolaget som skriver så här




Kommentarer