Pysslig som bara den
Vad tiden går, november redan och den ljusa månaden december känns inte längre så långt borta. Tidningshyllorna är nu fulla med juliga magasin (jag köper de flesta ☺) och glögg i alla dess former har också plockats fram i butikerna. Jag får riktigt anstränga mig för att inte ratta in en julmusik-kanal på web-radion.
Bjuder på några bilder från den gångna helgen som gick i pysslets och sportens tecken.
Trattisarna som torkats i ugnen med enbart fläkten på, lades i burk och havrekakor bakades och även en mjuk äppelkaka som smakade extra gott med en stor klick vaniljvisp.
Havrekakor
Rör 200 g rumsvart smör med 5 dl socker. Blanda i en annan bunke 2 dl mjöl, 2 msk vaniljsocker, 1,5 tsk bikarbonat och 4,5 dl havregryn.
Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i smör- och sockerblandningen. Forma till bollar, tryck till något och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 C ca 10 minuter.
Äppelkaka i långpanna
4 st ägg
5 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
6 st äpplen
4 msk socker
3-4 tsk malen kanel
1 dl pärlsocker
Gör så här:
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Strö över
socker och kanel och ställ åt sidan så länge.
Häll smeten i en bakplåtspapersklädd långpanna.
Fördela äppelskivorna över hela kakan och strö över pärlsocker.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Skär i rutor när kakan svalnat.
Lycka till och hoppas att det ska smaka!

Kommentarer
Skicka en kommentar