Cornbread, chutney och bilder från en fin-fin lördag


 
Ett bröd i en nyinförskaffad form från IKEA, och en burk med tomatchutney - fick bli tack-för-att-vi-fick-komma-present till det fina värdparet som bjöd oss på en kalasmiddag utan dess like.
 
Inspirationen till bröd- och chutneykombinationen har hämtats från AT i Stockholm och i Visby - gå dit och avnjut en god middag om ni inte redan gjort det. Testa i alla fall brödet - sött och gott.
 
Cornbread
 
Det här behöver du:
125 g smör + lite till formen
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl lättfil
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl majsmjöl
1 tsk salt
Så här gör du:
 
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en brödform.
Smält smöret och blanda i sockret. Vispa ihop äggen med smörblandningen. Blanda filmjölken med bakpulvret. Vispa ner detta i ägg- och smörblandningen.
Rör till sist ner vetemjöl, majsmjöl och salt. Rör till en jämn smet. Bred ut i den smorda formen och tillaga i ugnen 30 minuter. Skär brödet i skivor innan servering.
 
Tomatchutney
 
Ingredienser (2 små burkar)
350 g tomater
125 g gul lök
0,5 dl Dansukker Strösocker
0,5 dl vitvinsvinäger
1 msk BBQ-sås
0,5 msk dijonsenap
0,5 msk gurkmeja
0,5 tsk curry
0,5 tsk paprikapulver
1 krm cayenenpeppar
0,5 dl Dansukker Gelésocker Multi
 
Så här gör du:
Tärna tomaterna. Skala och hacka löken. Blanda tomat, lök, vinäger, socker, BBQ-sås och dijonsenap i en gryta och koka i 30-40 minuter under omrörning. Tillsätt kryddorna och gelésockret och koka i 5 minuter. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara i kylskåp
inspiration från www.dansukker.se
 
   




 
Sent framåt småtimmarna rundade vi av lördagen efter att ha avhandlat en uppsjö olika samtalsämnen, ätit oss lyckliga och tacksamma på jordärtskockssoppa med räkor, lax en varmrätt i form av Biff Rydberg så god så man nästan dog lite, och den minsta i sällskapet bad om ombackning och sist crème brûlée.  
 
En riktigt fin kväll helt enkelt! ♥

Kommentarer