Bönpasta med tomatsås

 
Till min stora lycka har Risenta möjliggjort för en som jag som är försiktig med kolhydrater, att då och då få njuta av en pastarätt - utan att äta just PASTA. Och vilken pasta sen, deras bönpasta i alla olika utföranden är ta mig tusan nästan godare än vanlig pasta.
 
Testa först spagettin
 
Spagetti med tomatsås 2p
 
Fräs 1 hackad gul lök och 2 pressade vitlöksklyftor i olja. Tillsätt en burk körsbärstomater och 1 dl vatten. Smaka av med en skvätt vitt vin, köttbuljong, salt och peppar. Låt puttra till simmig konsistens.
 
Koka pastan enligt anvisning.
 
Vid servering blanda sås, spagetti, bitar av en mozzarella, riven parmesanost och nymald svartpeppar.
 
Så här skriver Risenta om sin bönpasta:
 
Vad är bönpasta?
Bönpasta är helt enkelt pasta gjord enbart på sojabönor. Den har alla nyttigheter som finns naturligt i sojabönan, men tillagas lika enkelt som vanlig pasta. Den innehåller fyra gånger mindre kolhydrater än traditionell pasta, vilket gör den perfekt för dig som älskar pasta men vill dra ner på kolhydraterna. Och det är en riktig superpasta som har massor med protein i sig, hela fyra gånger så mycket som vanlig pasta. När det gäller fiber innehåller vår bönpasta mer än sex gånger så mycket fiber som vanlig pasta.
 
 
Bild och text från www.risenta.se


 
Som om det inte var nog med godsaker fixade lilla H efter maten, en fruktsallad de lux till oss alla.
 
Apelsin i småbitar, färska jordgubbar, hallon och blåbär och avslutningsvis en stor klick kesella vanilj på toppen.
 
Så var vi än en gång mätta och lite extra belåtna.
 

Kommentarer