En lugn helg...

 
Barnens farsdagspresent kom väl till pass vid lördagens middag. Finkött och knivar från Jamie Oliver.

 
Lycka är att ha hemmagjord hummerfond i frysen...

 
...och även några fina bitar ryggbiff!

 
En lugnare helg än vi haft på bra länge, la vi bakom oss när veckan drog igång igen i måndags.
 
En kalasgod och snabbfixad middag avnjöt vi tillsammans i lördags:
 
Förrätt:
Skaldjurssoppa, 2p
 
Jag hade fond i frysen gjord på skalen från hummern som användes vid hummerpastan som var en fredagsmiddag för flera veckor sedan.
 
Fonden ( ca 3 dl) kokades upp och reducerades något, sedan tillsatte jag 2 dl vispgrädde och lät allt koka en stund. Soppan smakades av med fiskbuljong, salt och peppar. Innan servering la jag en liten näve skalade räkor i varje glas och tillsatte sedan den heta soppan.
 
Varmrätt
Ryggbiff med rödbetsgratäng och café de parissås, 2p
 
Ta fram köttet och låt det bli rumstempererat. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Bryn ca 4 minuter på varje sida, beroende på tjocklek och önskad stektemperatur. Vi giller det rött men inte blodigt. Låt vila en stund i folie.
 
Skär två färdigkokta rödbetor per person i klyftor. Lägg i portionsformar och klicka över rikligt med vitlökssmör och riven parmesan. Gratiner ca 15 minuter.
 
Värm färdig café de parissås.
 
Så gott och så enkelt, inga timmar i köket här inte. Vi kunde i stället ägna oss åt att spela Monopol, det är ju bara för mysigt!
 
Mitt i veckan nu - hoppas det börjat bra!

Kommentarer