Kalkonstek med tomatsås och parmesanost



Rekordsnabb och god middag har tillagats och ätits. Total tid - drygt 25 minuter. Phu!

Kalkonstek med tomatsås och parmesanost 4p

Sätt ugnen på 175 C. Blanda i en skål 2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk örtagårdskrydda, 1 msk olivolja och 1 msk soja. Gnid in 700 g kalkonstek med marinaden. Lägg steken i en ugnsfast form, sätt i en termometer och låt köttet steka i ugns tills det nått en innertemperatur på 70 C.

Gör under tiden tomatsåsen. Bryn 1 hackad lök och 2 pressade vitlöksklyftor i olja. Slå på en burk med cocktailtomater. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med oregano, salt och svartpeppar.

40 minuter innan utegympan börjar, öppnar sig himlen och regnet vräker ner.

Ska jag, ska jag inte....

Kommentarer