Järpar med tomatsallad


Efter ännu en frossarhelg känns det bra att göra en översyn av vad man stoppar i sig. Lite kalori- och kolhydratsåtstraming kan nu sitta på sin plats. Tar Ulrica Davidsson till hjälp och har efter recept från hennes 5:2-bok i kväll lagat:

Järpar med tomatsallad 4p
Hacka 1 dl soltorkade tomater och lägg i en skål. Skala och pressa 2 vitlöksklyftor och lägg dem i skålen. Blanda ner 500 g färs, 1/2 dl hackad bladpersilja, 1 ägg, salt och peppar. Forma till järpar och bryn i smör några minuter. Slå på 1 dl vatten och låt järparna sjuda tills de är klara. (jag lät mina gå klart i ugnen)

Skiva 6 plommontomater och lägg upp på ett fat. Skiva rödlök tunt och lägg över tomaterna. Jag hade lite godsaker i form av inlagda kronärtskockor och svarta kalamataoliver kvar från helgen som fick göra tomat och lök sällskap.

Slå lite vinägrett över tomatsalladen och avsluta med ett gäng järpar.

Är och njut! 


Jasmin plockade från trädgården sprider ljuvlig doft i hela huset...

Kommentarer