Lite oxfilé i helgen kanske?



I så fall kanske du vill testa detta:

Helstekt smördegsinbakad oxfilé, whiskeysås och kolrotspommes
Putsa och skär en lagom mängd av oxfiléns mittbit. Krydda med salt och svartpeppar. Bryn runt om och låt eftersteka en stund i pannan. Lägg att svalna. Resten av oxfilén skär du i tournedos, medaljonger och grytbitar. Perfekt att ha i frysen.

Gör en god röra. Jag tog vad jag hade och blandade philadelphiaost, prosciutto, gräslök, salt och peppar. Rulla ut färsk smördeg. Lägg en sträng av röran mitt på sedan den avsvalnade oxfilén. Linda degen runt. Pensla kanterna med ägg. Pensla sen hela "limpan". Sätt in en kötttermometer och stek tills köttet fått en innertemperatur på ca 58 grader.

Hacka och bryn två schallottenlökar. Slå på 4 msk whiskey, reducera något. Tillsätt 2 msk kalvfond, 1 burk crème fraiche och en skvätt grädde. Salt och peppar. Tunna ev ut med lite vatten.

Skär "pommesstora" bitar en en liten kålrot. Lägg i en form med olja och salt. Baka i ca 15 miniuter i 20 C.

I glasen: Barolo

I högtalarna:



Njut av helgen!

Kommentarer