Kyckling Kiev och dotter med glugg


Lillpluttan plockade ut den sista lösa framtanden i lördags. Kan inte titta mig mätt på denna söta, tandlösa trollunge. Tandfen får verkligen ligga i för det tas ut många tänder nu. Pengar rullar in som det ska - det går bra nu... ☺

Ett recept från Håkan Larssons kokbok Lördagkväll fick avsluta vår helg. Han kallade detta för

Kyckling Kiev, 4p

Kyckling
Gör ett vitlökssmör på 75 g smör, 2 vitlöksklyftor, 2 msk hackad persilja, salt och peppar. Tina en kycklingfilé per person. Skär ett snitt längs sidan. Fyll med smör och stäng med en tandpetare. Ta fram tre skålar. Knäck i den ena två ägg (vispa med en gaffel, i skål två några dl vetemjöl och i den tredje pankoströbröd. Salta och peppra mjölet. Doppa filéerna först i mjöl, ägg och sedan panko. Upprepa 2 ggr. Stek i 220 C ca 20 minuter (max).

Rotsakssallad
Skala 4 palsternackor och lika många morötter. Blanda med olivolja och salt. Baka i ca 15 minuter, samma gradantal som kycklingen. Blanda tillsammans med sallad innan servering.

Karamelliserad lök
Skär 2 silverlökar i klyftor. Bryn i smör. Salta, sockra och slå sen på ett par matskedar balsamvinäger. Puttra tills löken blivit mjuk, ca 10 minuter. 

Lägg upp på varsin tallrik, ät och njut! 

Kram!

Kommentarer

Skicka en kommentar