Gräddig oxfilégryta


Målsättningen var att komma ut en stund innan solen försvann bakom knuten, vilket jag också lyckades med. Dock lyste familjen med sin frånvaro upptagna med andra saker på olika håll. Redan då gick det att ana att det skulle bli en kall natt - här har vi haft frost och alla löven på gångbanan krasade under fötterna och kylan bet i kinderna under morgonens promenad. Men oj vad det heta morgonkaffet smakar gott!





Som sagt den inplanerade middagen med fina vänner gick i stöpet pga sjukdom. Nästan alla godsaker som lagts i kyl och frys frossade vi i ändå. Så här blev det, snabbgenomgång för här finns det tusen måsten och nästan lika många roliga saker att ta tag i denna soliga lördag...

Gräddig oxfilégryta
Bryn små tärningar av oxfilé, ca 500 g, hastigt i en het panna. Krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan. Finhacka ca 1 dm purjolök och 1 gul lök. Bryn i smör. Slå på 1 dl vitt vin, 1 msk dijonsenap. Tillsätt 1 burk crème fraiche, 3 dl grädde, 1 dl vatten (vid behov) och 1 köttbuljongstärning. Lägg i köttbitarna och smaka av med lilte gelé, salt, peppar och soja.

Servera med rostade rotsaker och sallad.

Ihopkurade framför TV:n smakade det även fin, fint med lite parfait. Alltså hur god är den inte, tobleroneparfaiten?? Alldeles perfekt krämig och chokladig, och lätt att göra. Testa ikväll vetja!

Nu ska alla sängar bäddas rena sen en tur på stan med dottern.

Kram!

Kommentarer