En färsfylld dag


Tisdagen bjöd på färs två gånger. En rökig och god hamburgare från en av sensommarens grillningar tinades och togs med till jobbet, sen stod det färs på schemat igen när det var dags för kvällsmat. Så här såg dag två ut:

05:20 Promenad 25 minuter
06:00 2 dl fil med granola, vatten och kaffe
12:00 Hamburgare med ett stort lass med sallad
16:00 En näve mandlar
17:30 Pannbiff med gräddsås och lök
Blanda 400 g färs med 1 ägg, 1 msk grädde, 2 tsk lökpulver, salt och peppar. Forma till biffar i önskad storlek. Stek ett par minuter på varje sida, kör dem klara i ugnen, 150 C ca 15 minuter.
Skär två lökar i tinna skivor, bryn i smör och salta lite. Lägg i en ugnsfast form och låt löken vila tillsammans med biffarna i ugnen. Vispa ur pannan med lite vatten och 1/2 köttbuljongtärning. Slå på 3 dl grädde, soja, vitpeppar och salt. Smaka av med gelé och eventuellt med buljong. Servera som det är eller kokt potatis till de som önskar. Barnen åt dom de aldrig hade sett mat för och det låg en halv ensam biff kvar i formen när de hade tackat för maten och lämnat bordet.
18:00 Promenad 25 minuter inklusive lika lång tids utevistelse med lilla H. Jag kröp runt med kameran och hon klättrade runt bland stenar och letade snyggt sjögräs.
Ogillar hösten, mest mörkret, men den vi har nu är svår att motstå. Soligt och varmt - skulle det kunna vara så här fram till jul kanske??
21:30 Zzzzzzzz




Det är verkligen helande att vistas ute i dagsljus efter en mer eller mindre hel dag inne. Ibland går det inte för maten drar ut på tiden eller annat som behöver göras äter upp den ljusa tiden på eftermiddagen/kvällen, men inte igår. Länge kunde vi mysarunt H och jag efter att maten var avklarad och grabbarna gett sig iväg på innebandyträning. Dusch och sen soffhäng till Halvåtta hos mig, och en lite varm nyduschad tjej somnar i famnen. Jomenvisst - detta funkar helt ok en tisdag.

Ha det gott! 

Kommentarer