Smördegsinbakad getost med karamelliserad rödlök


Så här kan det bli när man äter middag på tu man hand - med sig själv. Nja stämmer inte riktigt min vapendragare H är ju med men när hon fick önska vad vi skulle äta när killarna är på vift var önskemålet färdiga schnitzlar och kokt potatis. Nej tack sa jag, utan att hon hörde, och fixade detta till mig när hon med god aptit stoppade i sig anrättningen enligt önskemål.

Smördegsinbakad getost med karamelliseradrödlök och babyspenat:

Skär en rödlök i tunna skivor. Lägg i en gryta tillsammans med 1 msk äppelcidervinäger, 1 msk balsamicovinäger och 1 msk socker och puttra tills all vätska är borta. Skär två fyrkanter av färsk eller fryst smördeg. Pensla med ägg och lägg en liten hög färsk babyspenat i botten, två rejäla skivor ost och den goda löken på toppen. Placera den andra smördegsrutan på, tryck ihop kanterna och pensla hela bullenmed ägg. Baka i 225 C, ca 15 minuter.

Ät och njut.

Amigo, Barda, stryka, sova - god natt!

Kommentarer