Saftiga biffar i gräddig sås och vitkålsgratäng


Stående ovationer och bublikens jubel fick denna middag, okej kanske något överdrivet men alla även barnen och de besökande svärföräldrarna gjorde tummen upp och tog om.

Biffarna:

Riv en morot och finhacka en rödlök, bryn i smör tillsammans med vitlök, timjan och salt. Blanda sedan med ca 700 g färs, 1 ägg och kryddor efter tycke och smak. Forma biffar och stek dem nästan helt färdiga. Placera biffarna i en ugnsfast form. Koka upp 3 dl grädde och en halv ask philadelphiaost smaksatt med vitlök och örter, köttbuljong, salt och peppar. Red vid behov. Slå såsen över biffarna och gratinera i ca 15 minuter på 175 C,

Gratängen:

Finhacka 1/4 vitkålshuvud. Bryn på medelhög värme. Salta och tillsätt 2 dl grädde, andra halvan av philadelphiasken, 1 köttbuljongstärning, lite chili, salt och peppar. Häll upp i en form och täck med riven ost. Gratinera tillsammans med biffarna i ca 15 minuter.

Servera med kokt broccoli.

En lite tidskrävande vardagsrätt, men väl värd sin tid.

Hoppas ni mår väl!

Kommentarer