Räkgryta med LCHF-nudlar


Här kommer ett tips på en lättfixad meny till kvällen.

Förrätt: Plock i form av god skinka och salami, vilka fylls med inlagda färska tomater med vitlök och parmesan.

Varmrätt: Räk- och nudelgryta 2v

Strimla 1/2 paprika, en näve sockerärtor och en liten rödlök. Skär broccolibuketter i lagom stora buketter. Bryn grönsakerna tillsammans med en finhackad vitlöksklyfta i olivolja, salta och peppra. Slå på 2 dl grädde och 2 dl crème fraiche, smaka av med hummerfond och en liten bit köttbuljong. Krydda med chipotlechili (stark), salt och peppar. Skölj nudlarna i kallt vatten (de ligger i en slags vätska och luktar lite skumt) och rör ner dem innan servering tillsammans med en burk räkor och ett par nävar färska miniplommontomater.

Grytan/soppan fick en väldigt kraftig och god smak och vi åt och mmmm:ade ☺Nudlarna bidrog inte direkt med någon smak men om man saknar pastakonsistens i sin lågkolhydratskost var detta ett perfekt alternativ. 3g kolhydrater per 100g.

Lite rosé passar utmärkt till de båda rätterna. Om det bara ville sluta storma kanske detta kunde ha avnjutits på altanen.

I kväll kollar vissa i vårt lilla gäng hockey i Globen och vi andra myser med god mat och kanske en film lite senare.

Det har jag nog inte sagt men vi befinner oss i Södertäljetrakten i goda vänners lag. Vi gillar! ☺

Kram till er!

Kommentarer