Fylld, helstekt kyckling


Har fått för mig att testa det där ni vet när en kyckling spettas på en ölburk och sedan grillas!? MEN i bland saknas ölen, i bland kolen och i bland, som igår - tiden.

Gjorde så här i stället:

Fyll en kyckling (tinad) men en apelsin i klyftor, en hel vitlök (halverad) och ett par knippen färskbasilika. Krydda med salt och peppar. Gör en glaze av soya, olja, grillkrydda, salt och peppar. Lägg kycklingen i en form och pensla med glazen. Ställ in i 175 C en timma. Slå på någon dl vatten och pensla eller ös med skyn ett par gånger.

Detta hade vi till:

Fyllda tortilliabröd
Lägg rikligt med riven eller hyvlad ost på en tortillia (gärna fullkorn), täck med salsa. Krydda. Lägg en tortillia på och innan servering stek på båda sidor i olivolja. Gör så många som du tror att ni orkar. Lite pizzafeeling.

Sallad
Blandade blad, tunna tomatklyftor, lökklyftor, vinägrett, stekt sparris och hyvlad parmesan.

Nytt försök med ölkyckling en annan gång - fast nu måste jag komma ihåg att införskaffa en ny fågel...Suck... ☺

Har ni testat?

Kommentarer