Helgrillad ryggbiff av hjort med rostade rödbetor


Jo men visst blev det grillning i tokkyla och kraftig vind. Barnen tog en snabbsväng till brasan vi övriga försökte återfå värmen efter golswingandet, även den övningen i blåst och kyla. Vad är det med denna vår??

I ett dygn hade en liten ryggbiff av hjort legat i marinad. Och så här gjorde vi med den;

Helgrillad ryggbiff med vitlökssmör och rostade rödbetor, toppade med chevré

Marinera köttet så länge du önskar, vårt hade legat i ett dygn. Grilla tills köttet nått en innertemperatur på 55 C. Låt vila en stund i folie innan det skärs upp.

Rosta betorna i olivolja ca 30 minuter. Precis innan servering läggs de upp på ett fat tillsammans med tjocka skivor getost, vinägrett och rostade solrosfrön.

Vitlökssmöret behöver ingen närmare presentation, mer än att det så klart görs dagen innan eller i alla fall innan du börjar med själva maten.

Önskar er en fin 1:a maj!

Kommentarer