Helgrilald fläskfilé och sås på grillad paprika


När vi närmade oss vårt hus efter en långhelg på vift insåg vi att grönskan som legat i dvala länge nu fullkomligt exploderat och döda blommor från i fjol trängdes med pigga maskrosor och gräset kunde slås med lie. Ja man kan inte hinna med allt, men innan grillen tändes hade i alla fall några av de döda vinterblommorna bytts ut mot levande och gräsmattan klippts. Sedan blev det följande:

Helgrillad fläskfilé med rostade grönsaker och grillad-paprikasås

Köttet:
Putsa en fläskfilé och marinera i en marinad gjord så här: pressa en apelsin och blanda med lite olivolja, soya, äppelcidervinäger, paprika krydda, knosade (pressa med en kniv eller handen) vitlöksklyftor, salt och peppar. Grilla över glöd tills köttet fått en fin färg lägg sedan åt sidan (på grillen) och låt steka klart under lock.

Grönsakerna:
Skär skivor av aubergine (som saltas RILIGT och får vätska av sig innan), zucchini, paprika och brysselkål. Rosta i olja ca 20 minuter på 175 C. Toppa med grillad haloumi innan servering.

Såsen:
Mixa 200 g grillad paprika (finns på burk) med ett paket fetaost och 2 msk olivolja. Smaka av med en riven vitlöksklyfta, salt och peppar. God sås men ett av barnen uttryckte sig ofördelaktigt om dess utseende, inte mer sagt om detta och VAD hon sa det påminde om ☺
Receptet kommer från Zeta

Kommentarer