Salta räkor och mört lamm med feta potatisar


Kvällens middag bidde si så här:
Förrätt: Fyllda croustader
Varmrätt: Ugnsbakat lamm med konfiterad potatis och mammas gooooda sås
Hacka räkor (från gårdagens skaldjusrfat) och blanda med Västerbottensost (här var det frysrensning så gå nu inte och köp denna ost utan ta det ni har). Fyll croustaderna med blandningen och toppa med en uns fikonmarmeland. Ställ in i ugn ca 175 C tills osten smält. Här måste det ske ett samspel eftersom potatisen står i ugen (se nedan)
Halvera potatis av valfri sort, jag tog mandelpotatis. Smält 100 g smör och slå över potatisen som lagts i en ugnsfast form. Ställ in i ugn, 100 C dryga timman. Salta. Gör såsen enligt DETTA tidigare inlägg. galet gooood!!! Bryn köttet (lammrostbiff) runt om, krydda. Lägg i form, stick in en termometer och kör klar i ugn tills den nått en temperatur på ca 58 C. Låt vila i folie under tiden du steker sparrisen. Rosta hackade pinjenötter och blanda dessa med potatisen innan servering.

Sedan är det bara att lägga upp alla godsaker.

Hoppas ni tagit vara på denna lördag, det har vi... I morgon väntar en tur till landet och kalas för minstingen hos en kompis. Natti...

Kommentarer