Högrev med picklad blomkål, kantarellsås och mandelpotatis



Börja med den picklade blomkålen. Koka upp 2 dl vatten, 1 dl ättika, 1 dl citronsaft och 1 dl socker. Slå den heta lagen över blomkålsbuketterna. Slå upp i en burk och lägg ner några citronskivor och ett par dillkvistar. Låt stå över dagen.
Bryn köttet rynt om i het panna. Krydda rikligt. Slå på vatten och smaksätt med buljong, lök och ett par morötter. Låt koka länge. Mitt lilla stycke på knappt ett kilo stod på spisen i tre timmar, föll i bitar - precis så som vi vill ha det.
Bryn kantareller och salta och peppra rikligt. Sänk värmen och lägg i finhackad lök. Slå på grädde, red och smaksätt. Runda av med en nypa socker. Till de som inte uppskattar svampsås går det att göra en galet god gräddsås på skyn. Tillsätt bara grädde och smaksättning.
Lägg upp små mandelpotatisar i en form ringla olja över och ordentlilgt med flingsalt. Ställ in i ugn, 175 C ca en timma.

Kalasfin söndagsmiddag.

Kommentarer