Pizzaugn


Tada! Så var det klart! Som "vi" har slitit :-)

Ni kan tro att det har bakats pizza denna helg, typ varje dag. Tycker nog att vi blir snäppet bättre för varje gång. Tyvärr har jag inte varit så välplanerad så jag kunnat bakat deg på riktigt, dvs jäsa nästan ett dygn. 




Favoriten har varit med tomatsås, riven mozzarella och vanlig ost, rödlök, parma, champinjoner och rucola. Och så lite olivolja och flingsalt.

Tomatsåsen som vi fick recept på görs såhär (riktigt god):

500 g krossade tomater, 3 st bifftomater (5 tog kvisttomater), 1 dl olivolja, 1 dl tomatpuré, 2 vitlöksklyftor, 1 st gul lök, 1 msk torkad oregano.

Hacka lök, vitlök och tomater. Stek tomatpurén i olivoljan tillsätt lök och vitlök. Stek löken "genomskinlig". 

Lägg i de hackade tomaterna, fräset, krossade tomater och oregano i en mixer. Häll tillbaka i kastrullen och låt puttra utan lock till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Degarna har varit denna x 2. och även denna.

Ja en påsk som gått i pizzans tecken. 

Ha det fint!

Kommentarer