Crispy chicken och Mac and cheese




En kommer en rolig vardagsrätt, och en kanske lite otippad kombo. Men väldigt gott.





Crispy chicken och Mac and cheese

Gör något i stil med detta:


Blanda kycklingen med paprikapulver, spiskummin, chilipulver, 2 tsk salt och gräddfil.
Låt stå framme i rumstemperatur cirka 30 minuter.
Värm oljan till 180 grader i en stor gryta.
Blanda mjöl, paprikapulver, spiskummin och salt.
Panera kycklingen i det kryddade mjölet, uppvispat ägg och sedan panko.
Fritera kycklingen i två omgångar cirka 10 minuter.
Låt rinna av på galler. Servera direkt!
 
Till detta gjorde jag mac and cheese, kul och gott tillbehör. Koka pastan. Smält 2 msk smör i en kastrull och tillsätt 2 msk vetemjöl. Häll i 5 dl mjölk, lite i tagen och rör så det inte blir några klumpar. Smaka av med salt, peppar och muskot. Vänd ner pastan i såsen. Varva pasta och riven cheddarost i en stor form, eller mindre portionsformar. Avsluta med ost och gratinera i 225C ca 10 minuter.  

Ha det fint!

Kommentarer