Jennie Walldéns smarriga kålsallad




Älskar Jennie Walldéns recept. Mycket gott med härliga smaker och det mesta är rätt enkelt ett göra hemma. 

Denna kålsallad har hon lagt ut på Instagram ett par gånger och nu var det dags att testa den.





Japansk kålsallad

0,5 litet spetskålshuvud
3 msk majonnäs (Hellmans eller hemmagjord!!)
1 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
1 tsk risvinäger
1 nypa strösocker
3 msk rostade sesamfrön

Hyvla kålen tunt med mandolin eller osthyvel. Lägg i iskallt vatten och låt ligga ca 20 minuter. Droppa av i durkslag.

Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Lägg kålen på ett fat och ringla dressingen över, eller som jag i en stor skål och blanda runt.

Så supersmarrigt. Ett tillbehör klart till kvällens middag.

Kram!

Kommentarer