Asiatisk räkwok




Tror jag skulle kunna äta asiatiska smaker alla dagar i veckan.

Soja, ingefära. lime - syrlighet, hetta... Nudlar...

Och självklart ska asiatiska rätter ätas med pinnar ☺

Här kommer en variant av wok som jag gjorde för en tid sedan


Räkwok

Blanda ihop en god asiatisk sås. Exempelvis japansk soja, färsk riven ingefära, pressad vitlök, lime, honung, ostronsås. Har du tamarindpasta höjer en klick av det smaken på nästan vad som.

Koka risnudlar.

Hetta upp en wok och fräs exempelvis paprika och lök. Tillsätt räkor. Blanda ner nudlarna. Slå såsen över och blanda runt. Lägg upp i skålar och toppa med salladslök, böngroddar och rostade sesamfrön.

Och kanske en klyfta lime.

Gott, gott...

Ikväll har dottern önskat ugnsstekt falukorv med  potatismos - och så blir det.

Ha det fint!

Kommentarer