Risotto med tomat, chorizo och svamp

 
Lördagens middagsgäster bjöds på chorizrisotto med vitlök- och timjanstekt torskrygg och citronmarinerade tomater. Kvar när det fanns tid för fotografering var endast lite av den supersmarriga risotton - fylld med höst och mycket smak.
 

 
 
Chorizorisotto, 4p
 
Det här behöver du:
 
2 stora schalottenlökar
1 röd paprika
4 soltorkade tomater
250 g färsk chorizo
olivolja till stekning
4 dl risottoris
2 dl vitt vin
8 dl varm buljong, valfri smak
100 g smör
100 g parmesanost
Salt och peppar
 
Såhär gör du:
 
Hacka lök, paprika och chorizon stek i olivoljan. Tillsätt risen och låt det gå med en stund i fräset. Tillsätt vinet och låt det reducera något. Späd edan med varmbuljong i omgångar tills riset är färdig. Ska vara mjukt men ände med en liten kärna, denna tid varierar men smaka av under tiden. När riset är klart tillsätt smör (valfritt men väldigt gott) finhackade soltorkade tomater samt den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
 
Toppa med smörstekta trattisar.
 
Verkligen en jättegod risotto med härlig kryddighet.
 
Det ursprungliga receptet inklusive den stekta torsken och marinerade tomater hittar du HÄR
 
Smaklig spis!
 
 

Kommentarer