Asiatisk lördag och en massa smarriga rester


 
I lördags hade jag och Hilda en härlig lördag tillsammans med Åsa och dottern My.
 
Förutom att bara mysa tillsammans skulle det även tillverkas sushi eller något asiatiskt. Alla fick komma med förslag på vad som skulle tillagas, utom Åsa som blev tilldelad färska vårrullar. Men hon var nog glad ändå :-) 
 
Tjejerna var överens om vad sushin skulle innehålla - ris, gurka och avokado. My var lite crazy och ville att en rulle även skulle bestå av Philadelphiaost och rökt lax - och den blev så himla god, sällskapets favorit!
 
Trots åldersskillnaden var dom så goa mot varandra och hjälptes åt med att koka ris, hacka och rulla. Kärlek...
 
Nu till detta receptinlägg...
 
Av resterna gjorde jag stekta vårrullar i rispapper. Ett tips - gör inte som jag. Hade för lite olja hemma så kunde inte fritera utan fick steka och de brände fast. Men döm inte rullarna för dess utseende, det är insidan som räknas och de blev så galet goda.
 
Så här gjorde jag:
 
Färsen hade jag sedan innan och hade tillverkats ungefär såhär:
 
Asiatisk kycklingfärs
 
Fräs kycklingfärs (500 g) i olja. Krydda med salt, peppar och chiliflakes. Tillsätt två rivna vitlöksklyftor, riven färsk ingefära, pressad lime, en nypa socker och finhackad vårlök. Låt svalna.
 
Stekta vårrullar
 
Koka risnudlar. Strimla vårlök och morot fint.
 
Blötlägg ett ark rispapper i taget, lägg ut på en skärbräda lägg som en korv i ena änden av pappret färs, morötter, nudlar, lök och färska böngroddar. Rulla ihop hårt. Lägg åt sidan med skarven nedåt. Går så många som du behöver.
 
Hetta upp olja (det är här ni ska fritera istället för att steka) och stek varje rulle någon minut runt om.
 
Gör en dip på japansk soja, pressad lime, färsk ingefära, sesamfrön och en nypa socker.
 
Servera rullarna i varsitt salladsblad och avnjut tillsammans med dippen.
 
Testa och gör din egna variant av dessa vårrullar. Går nästan att variera i det oändliga.
 
Smaklig spis!
 
Lyckos mig som fortfarande har lite färs kvar och kommer få avnjuta ångkokta dumplings ikväll!  
 
Ha en fin måndagskväll!
 

Kommentarer