Pasta med krämig laxsås

 
Hej!
 
Så blev det tillslut tid över för att dela med mig av receptet på fredagens goda laxpasta. Hittade inspiration från Zeta.
 

Det här behöver du till 4 portioner

400 g valfri pasta
1 liten gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
1/2 dl olivolja
1 dl vitt vin
1 burk Mascarpone
Vatten att späda med
Fiskbuljong
200 g babyspenat
200 g kallrökt lax, strimlad
salt, nymalen svartpeppar

 Såhär gör du

Fräs lök och vitlök i olivoljan utan att den tar färg.
Tillsätt vinet, koka upp och vispa i mascarponen. Tillsätt 1/2 fiskbuljongtärning och låt puttra någon minut, tills buljongen smält. Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner spenaten i såsen.

Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av genom ett durkslag, spara lite pastavatten.

Späd såsen med lite av pastavattnet. Vänd ner pastan i såsen och sist laxen.

Servera i djupa tallrikar och avsluta med lite nymald svartpeppar.

Här hittar ni originalreceptet som jag justerat något för mer sås med mer smak.

Smaklig måltid!

Kommentarer