Kålpudding
Kålpudding är ju bara så himla gott. Förstår inte varför denna rätt inte går hem hos familjen. Fjäskade tom genom att servera kokt potatis och brunsås till. Men icke... Såsen och potatisen gick ner... Kan det vara namnet? Pudding?
Nåväl.
Gjorde efter detta recept:
Det är behöver du:
1 kg vitkål
2 msk olja
2 msk sirap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Färs 1 gul lök
500 g blandfärs
1 ägg
2 msk japansk soja
1 dl vispgrädde
1 msk konc kalvfond
1 msk sirap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 msk sirap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Färs 1 gul lök
500 g blandfärs
1 ägg
2 msk japansk soja
1 dl vispgrädde
1 msk konc kalvfond
1 msk sirap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Till servering
rårörda lingon
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Vitkål: Skär bort den hårda mittstocken på vitkålen och
strimla resten fint. Bryn kålen i omgångar på hög värme i olja ca 5 minuter
utan att det bränns. Sänk värmen och tillsätt sirapen. Smaka av med salt och
peppar.
Färs: Skala och riv löken fint. Blanda löken och färsen med
övriga ingredienser.
Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form (ca 30 x 25
cm). Lägg på färsen och täck med resterande kål. Grädda i mitten av ugnen ca 40
minuter.
Verkligen en riktigt god kålpudding, inte så som jag är upplärd, där ska det vara kokt grötris i.
Nu dags att fly fältet - herrmiddag på G. Till vilken jag förberett en Pad thai ;-)
Kommentarer
Skicka en kommentar