Kroppkakor


Från kroppkakeverkstaden kom det ut 100 st små gula godingar, trodde aldrig det skulle ta slut! :-)

Vet inte exakt hur mycket jag tog av varje men här kommer cirkamått:
Drygt 1 kilo mjölig potatis
1 ägg
ca 3 dl vetemjöl
salt
Fyllning:
Rimmatfläsk, finhackas och steks tillsammans med en gul lök. Salt och svartpeppar på. Kryddpeppar för den som vill.

Koka och sedan pressa potatisen. Låt svalna. Blanda ner ägget och kanske 2 dl mjöl. Knåda ihop til en deg. Gör sedan en korv av potatis, en i taget anars blir den blöt. Skär i lika stora (små) bitar. Mjöla händerna, rulla, gör ett "hål" i varje och fyll med fläsk. Kläm ihop och rulla till en fin lite kroppkaka. Koka upp vatten och låt det sedan sjuda. Lägg ner lagom många kroppkakor och när de flyter upp är de klara. Vi steker sedan dem innan servering. Yummi!

Kommentarer

  1. Va goda dom ser ut, vi fick köpa våra men bakade hällakakor både mjuka och hårda i stället /M

    SvaraRadera

Skicka en kommentar